26 septembrie 2023

TURCIA va introduce „taxă de cazare turistică” de la 1 ianuarie 2023 !

Autoritățile turcești au anunțat că începând cu data de 1 ianuarie 2023 va fi introdusă taxa de cazare turistică, care se va aplica tuturor unitățile de cazare din țară. Ce înseamnă acest lucru ? Că la finalul sejurului oricărui turist, unitatea de cazare (hotel, motel, pensiune, camping, cabană, cort, rulotă) va trebuie să vireze către Ministerul Finanțelor din Turcia un procent de 2% din suma încasată (Legea nr.7338/2021). https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/konaklama-vergisi-uygulamaya-hazir-42151310

De asemenea, toate celelalte servicii vândute în cadrul unității de cazare vor fi și ele supuse ,,taxei de cazare”, adică : masa, băutura, serviciile de divertisment, etc. În acest context și serviciul de cazare care este comercializat sub denumirea de mic dejun, demipensiune, pensiune completă, all inclusive, ultra all inclusive, vor fi și ele supuse impozitului.  În aceste condiții, poate că ar fi mai avantajos pentru un turist ca să beneficieze de un serviciu (masă, spa, piscină, etc,) la un alt hotel decât la cel în care este cazat, pentru că astfel ar fi ocolită ,,taxa de de cazare” !

E puțin credibil ca începând de la acea dată, respectivele locații vor suporta din fondurile proprii această taxă, diminuându-și astfel profitul. Cel mai probabil procentul de 2% va fi adăugat la costul rezervării camerei cât și al celorlalte servicii efectuate în cadrul unității de cazare : mâncare și băuturi, servicii de divertisment, utilizarea piscinelor, spații sportive, termale și alte zone.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: