3 octombrie 2023

Însoțitorii de zbor dezvăluie lucruri neștiute din avion (I)

1. Gândește-te bine înainte de a cere o Coca cola dietetică

Gândește-te de două ori înainte de a cere Diet Coca

Una dintre cele mai frumoase părți ale zborului este atunci când însoțitorii de zbor vin cu căruciorul de gustări și băuturi (apă, cafea, ceai). Oricât de ciudat ar părea, însoțitorii de zbor devin indispuși în momentul în care un pasager le comandă Diet Coke ! De ce ? Datorită presiunii diferite din doza cu cola, durează mai mult timp până când gazul din interiorul ei se echilibrează cu presiunea din aeronavă. 

2. La îmbarcare sunteți evaluați vizual de către însoțitorii de zbor

Însoțitorii de zbor vă evaluează după ce călcați cu piciorul în avion

La intrarea în avion, cu toți avem impresia că echipajul de zbor ne întâmpină politicos doar pentru a ne ura ,,Bun venit” ! Așa este, însă doar pe jumătate ! La urcarea în avion suntem scanați din priviri de către însoțitorii de zbor, care doresc să afle care este starea fizică și psihică a pasagerilor sau dacă aceștia se comportă în mod suspect.

3. Nu există interdicții de întâlnire între un însoțitor și un pasager

Există politici împotriva pasagerilor de întâlniri

Cele mai multe dintre marile companii aeriene nu au nicio politică oficială prin care să interzică ca un însoțitor de bord să se împrietenească cu un pasager, iar ulterior ca cei doi să aibă o relație. Însă, de regulă, însoțitorii de bord sunt cei care evită privirile insistente ale unor pasageri… 

4. Apa servită în avion, nu este chiar cea mai pură

Apa nu este atât de curată pe cât ai crede

Cercetătorii îi sfătuiesc pe pasageri să nu bea apă niciodată la bordul unui avion și nici ceai sau cafea. De ce ? Pentru că apa este pompată în niște rezervoare ale avionului care nu sunt curățate chiar foarte des … Însoțitorii recomandă ca să fie folosite cât mai des băuturile îmbuteliate. 

5.Mâncarea din avion nu este mereu de cea mai bună calitate

Mâncarea avionului poate fi foarte nesănătoasă

Mâncarea este din ce în ce mai mult procesată pentru a rezista pe o perioadă cât mai mare în timpul zborurilor. Tot mai mulți specialiști au încercat să dovedească că aceste sunt nesănătoase, deoarece au o valoare nutritivă aproape de zero și sunt pline de grăsimi, zahăr, sare și carbohidrați.. 

Însoțitorii de zbor sunt plătiți conform orelor de zbor programate, așa că dacă un zbor de cinci ore este întârziat cu cinci ore, atunci ei sunt plătiți doar pentru cele cinci ore efective la bord!

6.Upgrade-lozul norocos

Toată lumea vrea un upgrade, dar nu toată lumea o primește

Uneori, însoțitorii de bord trebuie să mute pasagerii din spatele avionului în clasele superioare din față , pentru a se obține un echilibru al greutății totale (redistribuirii a greutății). Dacă ai rezervat mereu locuri în spate, poate că vei avea norocul ca într-o zi să fii mutat la business class, E adevărat că acest noroc este proporțional cu cel al câștigării la loto ! 

7.Telefonul mobil nu produce pagube dacă nu a fost oprit

Oprirea telefonului mobil nu este atât de necesară

Un avion nu se va prăbuși brusc dacă un pasager a lăsat telefonul pornit sau a uitat să-l treacă pe modulul avion. Însoțitorii de bord îndeamnă pasagerii să-și închidă dispozitivele electronice, deoarece acestea ar putea interfera cu frecvențele care sunt utilizate pentru controlul aerian. Tocmai de aceea se recomandă oprirea acestuia în special în timpul decolării și aterizării. 

8. Păturile și pernele de la bord nu sunt cele mai curate

Acele pături și perne de la bord nu sunt atât de curate pe cât crezi

Nu se poate nega faptul că pernele, păturile și căștile furnizate în avion nu ar fi curățate înainte de reambalare. Însă, chiar dacă acestea sunt reambalate în folii de plastic, companiile nu cheltuiesc prea mulți bani pentru reabilitarea acestor facilități.  

9.Îi poți da bacșiș însoțitorului de zbor

Îți poți da bacșiș însoțitorului de zbor

Majoritatea pasagerilor nu cunosc faptul că pot oferi un bacșiș însoțitorul de bord, dacă a fost mulțumit de serviciile acestora ! Deși steward-ul nu va cere niciodată acest lucru, în schimb el l-ar accepta cu plăcere recunoașterea muncii depuse.  

10.Există un motiv pentru care protocoalele de siguranță sunt demonstrate pentru fiecare zbor

Există un motiv pentru care protocoalele de siguranță sunt demonstrate pentru fiecare zbor

Pasagerii au observat că aceleași tactici de siguranță sunt explicate înaintea fiecărui zbor, momente care destul de plicticoase pentru unii !  De fapt ele sunt obligatorii fie că sunt prezentate pe monitoare, fie că sunt explicate de angajații companiei bine. Unele companii, pentru a atrage atenția pasagerilor, au decis să le prezintă sub forma unor tutoriale animate amuzante

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: