1 martie 2024

VIETNAM (II) – 5 ÎNȘELĂTORII ÎN CARE POT FI ATRAȘI TURIȘTII

fructe carate vietnam

fructe carate vietnam

1.Înșelătoria cu lustruitul pantofilor

Cum funcționează : în timp ce savurezi o cafea cu lapte pe trotuar, ești pe cale să devii ținta unei mici înșelătorii : a lustruitorilor de pantofi ! Aceștia vin la tine, te descalță de pantofi și încep să lucrez cu sârg la imaginea pantofilor tăi, chiar în ciuda protestelor tale. După ce încălțările tale arată ca noi, îți va cere o sumă de bani mare care nu este justificată. Nu-i dai banii ? …atunci el nu-ți dă pantofii ! 😉 Iar încălțările tale rămân ,,ostatice” până când îi plătești cât a cerut sau la cât s-a ajuns în urma unei negocieri.

Ce să faci : refuză să descalți pantofii, iar în cazul în care vei fi de acord, atunci negociază mai întâi prețul.

2. Escrocherii cu închirierea de motociclete

Cum funcționează : motocicletele și bicicletele sunt căutate de turiști deoarece se pot deplasa ușor cu ele. Cu o cerere atât de mare, serviciile de închiriere de motociclete apar peste tot, dar nu toate mecanismele lor sunt de bună calitate. Însă, în unele locuri veți primi intenționat biciclete (motociclete) care se vor defecta după primii kilometri, după care vi se va cere o sumă importantă drept despăgubire.

Ce să faci : căută pe internet magazinele de închirieri care au recenzii foarte bune și verifică sumar (moto) bicicleta înainte de închiriere.

3. Escrocherii la stațiile de alimentare cu carburant

moto vietnam
moto vietnam

Cum funcționează : Motocicletele închiriate vor fi luate mai mereu fără combustibil, așa că primul drum spre care te vei îndrepta, va fi spre o benzinărie. Însă, cele mai multe dintre benzinăriile din Vietnam sunt echipate  cu microcipuri ce indică un număr greșit pe contor sau lucrătorul de la pompă ,,uită” să reseteze contorul de la zero, așa că suma ta de plată se va adăuga la cea anterioară.

Ce să faci : verifică dacă contorul pornește de la cifra zero și indică care este suma de bani de care dorești să-ți se pună benzină (ex. 50.000 VND) în loc să ceri să-ți facă plinul.

4. Taxe suplimentare pentru bagajele din autobuze

Cum funcționează : bus-ul este o modalitate economică de deplasare pentru cei care au doar un rucsac, dar unii șoferi vor încerca să scoată niște bani în plus, susținând că trebuie să plătiți pentru bagajul suplimentar. Nimic mai fals ! Exceptând biciclete, motociclete sau obiecte cu dimensiuni foarte mari, orice alt tip de bagaj este gratuit. E adevărat că politicile de bagaje variază de la companie la companie, însă bagajele de mână, rucsacii sunt incluse în prețul biletelor.

Ce să faci : pentru a nu avea discuții contradictorii mai târziu, întreabă înainte de a cumpăra biletul, dacă bagajul tău este inclus în preț.

5. Escrocheria cu restaurantele= închisoare

Cum funcționează : există destul de multe restaurante pe marginea drumului care au acorduri cu șoferii de autobuze care lucrează pentru companii de turism cu cote scăzute. Între anumite orașe, șoferul va opri la un astfel de restaurant pentru ca turiștii să mănânce o gustare rapidă. După ce au intrat în interior, ușile sunt încuiate și oaspeții sunt rugați să consume alimente mai scump (unele fiind de 8 ori mai scumpe decât în ​​alte locuri). Dacă unii refuză se va folosi forța, pentru că proprietarii de restaurante au acorduri cu polițiștii locali care patrulează pe autostradă.

Ce să faci: înainte de a pleca în călătorie, citește recenziile celor care au străbătut același traseu ca și tine cu aceeași companie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!