21 septembrie 2023

Cele mai ieftine 20 destinații de vacanță în 2023

1.Brazilia

1 $ USD =5,32 BRL

Brazilia este un loc bun de vizitat, dacă nu dorești să-ți cheltuiești toate economiile pentru a vedea o parte din America Latină. Un schimb valutar foarte convenabil, aduce cu sine mai multe satisfacții în vacanță. Faptul că un dolar vă aduce 5,32 reali brazilieni, înseamnă că puteți obține mai mulți bani decât de obicei. Rio de Janeiro este atât unde găsești hoteluri de 4 stele cu prețuri ok (zona centrală), dar și unele mai scumpe (zonele moderne). La marginea orașului sunt unele dintre cele mai bune plaje din lume (Maracana și Ipanema), la care ai acces gratuit. Rio de Janeiro (II) – Garota de Ipanema…melodia care a făcut o plajă celebră.

2.Mexic

1 $ USD =19,74 MXN

steag mexic
steag mexic

Mexicul rămâne în mod constant unul dintre locurile de călătorie preferate de turiștii de pe toate continentele. Faptul că poți vizita cu un buget redus o mulțime de locuri minunate, face ca aceasta țară să fie și în 2023 în topul preferințelor. Capitala Mexico City, (cu 4 restaurante în Topul celor mai bune restaurante din lume 2022) pe lângă locurile de cultură, are și o întreagă cultură a mâncării stradale care nu îți va scoate foarte mulți bani din buzunare. De asemenea, nici vizitarea principalelor obiective turistice nu-ți va face o gaură mare în portofel.

3.Vietnam

1 $ USD=23,545 VND

vietnam mare munti
vietnam mare munti

Vietnam a devenit una dintre cele mai căutate destinații turistice din Asia, datorită locurile de vis, dar și datorită prețurilor la care sunt oferite serviciile și bunurile. Însă, trebuie atenție Vietnam (I) – înșelăciuni în care pot fi atrași turiștii ! O călătorie în Vietnam va fi ajutată și de un curs favorabil (mereu în creștere) pentru dolar. Hanoi este orașul care s-a dezvoltat cel mai mult, Golful Danang este unul de poveste, cealaltă capitală Ho Chi Min este un rai al distracțiilor, iar insula Phu Quoc are plaje curate și stațiuni intime.

3.Sri Lanka

1 $ USD = 365,07 SLR

Sri Lanka

Devalorizarea puternică a monedei locale (rupia) a făcut din Sri Lanka o destinație favorabilă pentru cei care doresc să facă turism în zona asiatică. La început de an cursul rupiei a explodat, ajungând rapid la 201 SLR, pentru ca în prezent conversia să se facă la 365 SLR ! Astfel s-a creat posibilitatea ca turistul ce ajunge în Sri Lanka să poată vizita cam orice își dorește ! …de la temple până la plantații de ceai și monumente naturale !

4.Ungaria

1 $ USD = 379,64 HUF

Budapesta, Ungaria

Budapesta este unul dintre cele mai frumoase orașe traversate de Dunăre, fiind la mare concurență cu Viena. Însă, între cele două capitale nu mai poate fi vorba de concurență atunci când se discută de costul unei călătorii ! Capitala maghiară are restaurante cu stele Michelin, spa-uri de cea mai bună calitate, o clădire a Parlamentului desprinsă parcă din povești, Podul cu Lanțuri, două zone de unde poți privi orașul și Dunărea de la înălțime, o arenă de 20.000 locuri ce găzduiește în fiecare an Final4 la handbal feminin și multe altele…

5.Costa Rica

1 $ USD=593,31 CRC

Moneda țării din America Centrală a suferit o depreciere în ultimele luni, așa că țara a devenit mai atractivă pentru călătorii ce au ca monedă de schimb dolarul american. Costa Rica mai are un mare avantaj : călătorii se pot bucura în mod gratuit de întreaga frumusețe a țării ! De la drumețiile prin pădurile tropicale cu nori în munții Alajuela, până la surfing-ul din largul coastelor Papagayo. Costa Rica este una dintre cele mai grozave țări în ceea ce privește turismul pentru aventură.

6.Columbia

1 $ USD – 4.778 COP

Columbia este (după spusele unui cunoscut om de televiziune din acea țară) cea mai frumoasă țară de pe glob, doar că D-zeu și-a dat seama de greșeala făcută și a populat-o ulterior cu cei mai răi oameni ! Prețurile pentru hoteluri, mâncare și taxiuri sunt oferite turiștilor cu mult ,,bun simț” de către localnici, însă oriunde te-ai afla, fie în Bogota, Medellin, Guatape sau în jungla amazoniană trebuie să fii cu ,,ochii în patru”pentru că ești totuși în țara lui Columbia, BOGOTA (I)- pe urmele lui Pablo Escobar !.

7.Filipine

1 $ USD=55.60 PHP

Pare totuși greu de crezut că unele locuri precum Palawan pot fi accesibile din punct de vedere economic, având în vedere frumusețea ireală a acestor locuri ! Cursul de schimb în dolari e atât de favorabil, încât în unele stațiuni poți rezerva o cameră la un hotel la 5 stele care ar echivala cu în alte părți cu prețul unei cazări de 3 stele… Însă, atenție că și în Filipine nu tot ceea ce este ieftin este și adevărat ! FILIPINE (I) – 5 ÎNȘELĂTORII ÎN CARE POT FI ATRAȘI TURIȘTII !

8.Egipt

1 $ USD = 24,72 EGP

Țara faraonilor nu a fost niciodată o destinație foarte ieftină în ceea ce privește efectuarea unor excursii interne sau vizitarea unor monumente istorice. Însă, în anul 2022, lira egipteană a cunoscut o depreciere clară în raport cu dolarul SUA, astfel încât Egiptul a devenit o locație mai accesibilă pentru cei care pleacă la drum cu moneda americană în buzunar…

Cam ce ar fi de vizitat în Egipt am notat în  GIZA (I) – Keops, piramida învechită (doar) de Dumnezeu ! ; Giza (III) – Sfinxul și Piramidele fac show ! …de lumini ! ; Egipt, Saqqara – Piramida Djoser, cea mai veche piramidă din lume !

9.Malayezia

1 $ USD=4,39 MYR

După ce ai schimbat dolarii în moneda locală, vei constata că aceștia vor avea o valoarea mai mare decât în trecutul apropiat. Acest lucru te va ajuta să explorezi cu aceeași sumă de bani o serie mai lungă de obiective. …sau să încerci mai multe delicatese locale din zona centrală a orașului ! De asemenea te vei putea deplasa cu ușurință să vizitezi peșterile din calcar de la intrarea în oraș sau, dacă dispui de un portofel ceva mai generos, să te deplasezi în minunata insula Langkawi (care nu este chiar ieftină).

10.Coreea de Sud

1 $ USD=1.295,74 KTW

În timp ce unii călători se îndreptă spre destinații turistice populare precum Seul, Busan, Insula Jeju alții vor dori să viziteze punctul de trecerea a frontierei dintre cele două Coreei. … sau se pot îndrepta spre Mokpo, localitate situată în regiunea Jeolla, la capătul sudic al peninsulei. Orașul port oferă unele dintre cele mai interesante restaurante din țară, unde se mănâncă tradiționalul hongeo ( un fel din pește fermentat, extrem de înțepător la gust).

11.India

1 $ USD =82,67 INR

taj mahal
taj mahal

India a fost întotdeauna o destinație ieftină de călătorie; acum poți obține un curs de aproape 83 rupii pemtru un dolar american, ceea ce face ca prețurile să fie mai accesibile ca niciodată ! Bineînțeles că orice turist e liber să aleagă între cazare cât mai ieftină sau una cât mai elegantă în care să aibă tot confortul ! …totul ține de ,,grosimea” portofelului ! ;-). Cert e faptul că Taj Mahal, New Nelhi, Jaipur, Varanasi sau Goa pot fi vizitate fără eforturi suplimentare !

12.Indonezia

1 $ USD=15.614,15 IDR

Indonezia a fost și rămâne un loc accesibil din punct de vedere financiar pentru o vacanță minunată ! În ciuda afluxului de turiști din insula Bali, și restul Indoneziei este la fel de interesantă pentru iubitorii de călătorii. Capitala Jakarta (orașul cu cele mai multe mall-uri din lume) sau insula Lombok sunt destinații în care dolarul american este mai puternic decât în anul precedent și totodată mult mai ieftine decât celebra insulă hindusă. Jakarta (II) – O lume în care te poți obișnui ! ; Bali (I) – Acolo unde soarele joacă mereu în ,,rolul” principal !

13.Argentina

1 $ USD = 172,06 ARS

În prezent pesoul argentinian se află la un nivel maxim istoric. Începând cu 2015 guvernul argentinian a eliminat taxa de reciprocitate de 160 dolari pentru cetățenii SUA și a anunțat că și străinii vor putea primi o rambursare a TVA-ului în valoare de 21% în momentul facturării serviciilor. Deci acei bani, turistul străin îi va putea folosi pentru a mânca o friptură suculentă sau pentru a vizita Țara de Foc !

  14. Cambodgia

  1 dolar SUA=4,14 KHR

  Deși Cambodgia are o monedă proprie, care valorează doar un sfert dintr-un dolar SUA, se poate spune că o vacanță în aceasta țară este foarte avantajoasă. Fie că dorești să plătești cazarea, o masă la restaurant sau un simplu suvenir poți achita totul fără să treci pe la casa de schimb valutar. De ce pentru că dolarul american este acceptat ca și cum ar fi o monedă locală ! Doar restul îl vei primi în riel ! …și asta doar dacă suma este foarte mică !

  15.Macedonia de Nord

  1 $ USD=57,87 MKD

  Ohrid North Macedonia

  Poate din cauza faptului că nu este mărginită de mare, Macedonia de Nord rămâne una dintre cele mai subestimate țări din Europa. Dar acest lucru face ca această țară să fie una dintre cele mai accesibile ca și prețuri, iar zona Ohrid să fie foarte căutată de turiști !

  16.Africa de Sud

  1 $ USD=17,19 ZAR

  Valoarea randului sud-african a fluctuat foarte mult în ultimii ani, dar turiștii ar trebui să fie mulțumiți pentru felul în care arată azi moneda africană. În urmă cu 10 ani, valoarea unui rand era egală cu 8,57 ZAR, și Deși între timp a mai existat și ceva inflație, prăpastia creată între cele două monede, avantajează clar călătorul care are asupra sa valută americană.

  17.Nepal

  1 $ USD = 132 NPR

  Nepal este una dintre cele mai ieftine țări de vizitat, deoarece dolarul american este deosebit de puternic în acest moment. Cei mai mulți oameni asociază Nepalul cu Everestul, dar micuța națiune are mult mai multe de oferit decât ascensiunile pe munte. Kathmandu este copleșitor încă de la început, dar ascunde câteva hoteluri și muzee grozav pe care le vei descoperi abia ulterior.

  18.Uzbekistan

  1 $ USD=11.260 UZS

  Uzbekistan cheap places to travel

  Uzbekistanul este o destinație de top atunci când vine vorba de o călătorie în Asia Centrală, deoarece, pe lângă faptul că are multe centre de cultură, este și o destinație deosebit de accesibilă. Marile orașe sunt pline de moschei interesante. iar o masă la un restaurant obișnuit va depăși cu greu suma de 5 dolari…

  19. Turcia

  1 $ USD= 18,68 TRY

  Turcia este o destinație care nu are nevoie de o prezentare specială, fiind arhicunoscută pentru frumusețile sale. Deși, câteva dintre obiectivele de top sunt oferite la prețuri ridicate, restul reperelor turistice sunt fie gratuite, fie au niște prețuri accesibile.

  20. Gambia

  1 $ USD=62 GMD

  Gambia este una dintre cele mai mici țări din Africa continentală. Însă ea nu poate fi trecută cu vederea dacă iei în calcul un curs valutar foarte avantajos în ceea ce privește raportul cu dolarul american. În ultima vreme Banjul a devenit o escală obligatorie a navelor de croazieră de lux ce opresc în Africa Centrală.

  Lasă un răspuns

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: