7 decembrie 2023

Dubaiul a dat o nouă lovitură pe piața mondială a turismului ! Autoritățile municipale au anunțat că începând cu data de 1 ianuarie 2023 a fost eliminată taxa de 30% ce se aplica la cumpărarea băuturilor alcoolice (taxa TVA de 5% a rămas însă în vigoare). Această măsură se va derula pe tot parcursul acestui an, care este considerat a fi o perioadă de probă.

Licența pentru alcool

Din anul 2020 Emiratele Arabe Unite au eliminat legea care incrimina ca infracțiune consumul de alcool, fiind însă obligatorie obținerea unei licențe pentru cumpărare și deținere acestor băuturi. Începând cu 1 ianuarie 202, toate aceste licențe se vor acorda gratuit, nemaifiind necesară plata sumei de 270 Dhs.

Condițiile esențiale ce trebuie îndeplinite pentru obținerea licenței sunt ca solicitantul să aibă vârsta de peste 21 ani, să nu fie musulman și să aibă calitatea de turist.

Cum se poate obține licența

Turiștii (nu și rezidenții) pot merge într-un magazin unde se vând băuturile alcoolice, loc unde vor prezenta pașaportul cu viza de intrare în EAU și vor solicita o licență cu valabilitate de 30 zile. După primirea licenței, turistul poate cumpăra băuturile alcool inclusiv din mediul online prin intermediul LegalHomeDelivery.com (valoarea minimă a comenzii trebuie să fie de 150 Dhs).

Atenție, căci turiștii care locuiesc în Sharjah nu vor beneficia de această prevedere pe teritoriul acestui emirat. Chiar dacă au cumpărat legal băuturile alcoolice din Dubaiul vecin, ei nu le pot consuma pe teritoriul Sharjahului !

Ca urmare a acestei hotărâri se așteaptă ca prețurile la băuturi alcoolice să scadă în următoarele două săptămâni, adică după epuizarea stocurilor achiziționate până în prezent. Proprietarii locațiilor unde se vând băuturi alcoolice, consideră că măsura este una benefică pentru întreaga industrie a turismului și că ea va duce la stimularea tuturor afacerilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d