7 decembrie 2023
steag mexic

steag mexic

Legile pentru închirierea de mașini

cancun mexic
cancun mexic

Dacă închiriați o mașină în Mexic, asigurați-vă că aveți actele de asigurare necesare; dacă nu o faci, poți fi închis iar mașina reținută până când toate neclaritățile vor fi soluționate. Asigurarea auto pe care o ai, va respinge, orice reclamație, dacă ai săvârșit vreo abatere de la legislație în conduceai în stare de ebrietate. Dacă aveți nevoie de o asigurare de călătorie, o puteți cumpăra online sau în timpul călătoriei.

Legile privind consumul de alcool

michelada medellin

În Mexic, vârsta legală pentru consumul de alcool este de 18 ani. Poliția din orașele de graniță și din punctele turistice sancționează călătorii care au ca scop doar o distracția zgomotoasă. Mexicul nu interzice să ai băuturi alcoolice în mașină sau asupra ta, dar este ilegal să bei pe stradă și poți fi amendat. În ultimii ani, s-a lansat o campanie care vizează șoferii beți și s-au creat centre de control, iar dacă ești prins sub influența alcoolului la volan, poți petrece un timp în închisoare.

Guvernului îi place să mențină liniștea înainte de alegeri. De aceea există ley seca (lege uscată), care prevede că este interzis să bei cu 24 sau maxim 72 de ore înainte de a vota. Baja California, Jalisco și Queretaro sunt excepțiile în care ley seca nu se aplică, iar în unele state, alcoolul poate fi servit în restaurante cu mese sau numai în timpul zilei.

Droguri în Mexic

Contrar credinței populare, lucrurile nu sunt atât de libere în Mexic când vine vorba de droguri. Conform legislației mexicane, traficul de droguri ilegale și deținerea dincolo de normele legale sunt infracțiuni federale. Infractorii condamnați riscă pedepse cu închisoare (până la 25 de ani) și amenzi usturătoare. Pentru traficul de droguri, cauțiunea nu este o opțiune.

Nu este neobișnuit ca cetățenii străini, acuzați de infracțiuni legate de droguri, să fie reținuți între șase luni și un an înainte de a se ajunge la un verdict. În 2009, guvernul mexican a făcut modificări în „Legea generală a sănătății” pentru a permite deținerea de droguri pentru uz personal (cantitățile variază în funcție de drog). 

Legile LGBTQ+ în Mexic

Discriminarea față de comunitatea LGBTQ este ilegală în Mexic. Cu toate acestea, călătorii LGBTQ ar trebui să rămână discreți și să respecte cultura locală, deoarece Mexicul este încă o țară în mare parte conservatoare.

Legile de conducere în Mexic

Dacă închiriezi o mașină, fă-ți o favoare și evită viteza, trecerea la roșu, folosirea telefonului mobil sau orice altă infracțiune rutieră sau poliția locală te va opri și îți va da cel puțin o amendă. Rămâneți întotdeauna calm și respectuos. Dacă vi se acordă o amendă, cereți ofițerului să vă ducă la secția de poliție locală pentru a plăti legal. Cu toate acestea, vi se poate cere o mordida .

Ce este o Mordida?

.adunare-police panama

Este mită. În ciuda faptului că sunt ilegale și a eforturilor oficialilor guvernamentali care încearcă să elimine această practică, unii polițiști încearcă să solicite mită, ca formă de intimidare, în special de la călători.

Dacă vă aflați în fața unei de cererii de mordida , nu o plătiți. Refuzați politicos și ferm cererea și cereți să fiți dus la secția de poliție locală, astfel încât să puteți completa documentele și să procesați amenda în mod legal. Dacă ofițerul continuă să insiste, atunci cereți să vorbiți cu șeful lor, șeful poliției. De obicei, asta va pune capăt interacțiunii și vor dispărea. 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d