26 septembrie 2023

Însoțitorii de zbor dezvăluie lucruri neștiute din avion (II)

1. Care e cel mai sigur loc din avion

Iată cel mai sigur loc pentru a sta într-un avion

Dacă ne uităm la statisticile ce privesc prăbușirile aeronavelor, vom descoperi că scaunele din spatele avionului au cele mai mari rate de supraviețuire. Aceste date ne arată că pasagerii ce sau stat pe rândul al treilea din spatele avionului au avut cele mai bune șanse de supraviețuire în comparație cu rândurile din față sau din mijloc. De asemenea, șansele tale cresc dacă stai pe scaunul situat pe culoar sau lângă una dintre ieșiri.

2. Avioanele sunt lovite aproape zilnic de fulgere

Avioane din întreaga lume sunt lovite de fulgere aproape zilnic

Deși pare incredibil, este un fapt destul de comun ca avioanele să fie lovite de fulgere ! iar echipajul de zbor este obișnuit cu acest fapt. Tocmai de aceea, aeronavele din zilele noastre sunt proiectate pentru a rezista la cât mai multe lovituri și sunt supuse la numeroase teste. Dacă avionul a fost lovit, se poate zări o pâlpâire temporară a luminilor, dar în rest totul este în regulă. Odată ajuns la destinație, el va fi supus unor inspecții complete pentru a se asigura că totul este perfect.

3. Care este cel mai bun moment al zilei pentru zbor

Acesta este cel mai bun moment pentru a călători cu avionul

Deoarece echipajele de zbor călătoresc foarte mult, ele știu cu siguranță care sunt cele mai bune momente pentru zbor. Acestea spun că sunt de preferat zborurile de dimineață, deoarece atunci aeroporturile nu sunt aglomerate și că există mai puține turbulențe, deci scad de a se confrunte cu furtuni sau alte probleme meteo.

Cât despre alegerea celei mai bune zile din săptămână, se optează pentru marți sau miercuri, când doresc să zboare mai puțini pasageri (poate fi mai ieftin și mai puțin ocupat). 

4. Cel mai furat obiect din avioane

Cel mai furat obiect din avioane

În mod surprinzător, cel mai des obiect furat din avioane sunt vestele de salvare! Cunoașteți procedurile de urgență înainte de zbor pe care le demonstrează toți însoțitorii de bord? Ei bine, asta include briefing-ul despre cum să folosești vesta de salvare pentru a te ajuta să plutești. Aparent, oamenii nu îl folosesc pentru ceea ce este destinat pentru că dispar din ce în ce mai multe zboruri. Ar fi bine să verificați dacă vesta este acolo înainte ca avionul să decoleze!

5.Însoțitorii de zbor trec printr-o pregătire extinsă

Însoțitorii de zbor trec printr-o pregătire extinsă

Credeți sau nu, au fost zile în care însoțitorii de bord obișnuiau să servească doar mâncare și băuturi pasagerilor de pe zboruri. Acum, ei fac mai mult decât cred pasageri, ei trebuie să treacă printr-o pregătire riguroasă și să fie pregătiți să facă față diverselor incidente legate de siguranță. Este liniștitor să știm că dacă s-a întâmplat vreo urgență medicală la bord, aceștia ar fi pregătiți. Ei primesc cursuri de autoapărare pentru a se ocupa de pasagerii indisciplinați, au cunoștințe necesare pentru o evacuare de urgență sau o tentativă de deturnare a avionului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: