27 aprilie 2024

Iată care sunt cele mai bune lucruri de făcut în Tokyo :

1.Tokyo Skytree

Tokyo Skytree

Cu cei 634 m ai săi este cea mai înaltă clădire din Japonia și totodată cel mai înalt turn din lume (nu clădire). La baza acestuia se află un complex comercial și un acvariu, iar în partea superioară sunt cele două punți de observare.

Tembo Deck, puntea de la 350m, se întinde pe trei niveluri și cuprinde punctul de observație, un magazin de suveniruri și restaurantul Musashi Sky și o cafenea. Tembo Galleria, aflată la 450m constă într-o rampă în spirală înclinată care câștigă înălțime pe măsură ce înconjoară turnul și permite vizitatorilor să privească în jos de la înălțimea amețitoare a turnului.

2.Senso-Ji

Sensoji Tokyo

Este posibil ca Tokyo să nu aibă atât de multe temple ca Kyoto, dar Senso-ji este cel mai popular din capitală. Templul se află la capătul străzii comerciale și are o pagodă cu cinci etaje. Vizitatorii japonezi se strâng în jurul unui cazan mare din fața templului, unde se spune că tămâia arsă în interiorul lui este benefică pentru sănătate. Călătorii dornici să evite aglomerația ar trebui să sosească devreme.

3.Experiența ceaiului Sakurai

Un ceainic japonez stă siluetat la o masă.

Un mic spațiu comercial plin cu borcane de sticlă care conțin 30 de soiuri de ceai verde, ascunde o zonă intimă cu opt locuri. Fondatorul ei, Shinya Sakurai a studiat timp de 14 ani pentru a deveni un maestru al ceremoniei ceaiului. În timp ce el pregătește infuziile în spatele unui blat din lemn în formă de L, un flux continuu de apă curge dintr-un robinet de cupru – simbol al purificării. Gyokuro, un soi de ceai verde cultivat la umbră, este specialitatea de aici. Sakurai călătorește prin țară pentru a selecta frunzele, pe care le prăjește zilnic în casă. 

4.Trecerea Pietonală Shibuya

Traversare Shibuya

Orice turist din Tokyo ar trebui să viziteze și cea mai aglomerată intersecție din lume – Shibuya Crossing. Ecrane video uriașe rulează reclame intermitente, în timp ce salariații în costume negre și turiștii traversează în grabă trecerea în formă de triunghiuri. Cel mai bun moment pentru a merge acolo, este la amurg, atunci strada este cea mai aglomerată, iar reclamele colorează trecerea. Turnul Shibuya Scramble Square de deasupra stației Shibuya oferă o vedere panoramică asupra celebrei treceri pietonale.

5.Grădina Națională Shinjuku Gyoen

Grădina Națională Shinjuku Gyoen Tokyo

Vrei să te plimbi într-o grădină japoneză? Plimbă-te prin Shinjuku Gyoen. Față de grădinile tradiționale, parcul are și grădini peisagistice franceze și englezești. Fostă grădină imperială, a devenit grădină națională după cel de-al Doilea Război Mondial, așa că puteți avea încredere că acest teren prețios este întotdeauna frumos întreținut. Nu rata sezonul florii de cireș.

6. Strada Kappabashi

Shopping Street Kappabashi Tokyo

Strada Kappabashi, nu este o destinație culinară, ci mai degrabă o destinație de aprovizionare cu alimente. Deși este dedicată industriei restaurantelor, strada este visul oricărui bucătar harnic.

7.Parcul Yoyogi

Parcul Yoyogi Tokyo

Parcul Yoyogi este unul dintre cele mai distractive parcuri din Tokyo. Partea de nord este luxuriantă, cu alei curate de-a lungul gazonului întins, unde localnicii și turiștii se răspândesc la umbra copacilor japonezi Zelkova și se adună în jurul unui iaz mare. Acolo puteți vedea jucători de badminton, toboșari care bat la bongo sau dansatori amatori.

8.Golden Gai

Golden Gai Tokyo

Aceste străzi înguste sunt mărginite de sute de baruri mici, care amintesc de desfrâul postbelic. Nu există o ordine în fața locului, barurile fiind plasate atât la nivelul solului, cât și la capătul unor scări abrupte. Recent, zona a câștigat o mare popularitate printre turiști, așa că nu fi surprins dacă o mare parte dintre clienți nu sunt japonezi. Multe dintre baruri cer o taxă pentru loc, așa că verificați înainte de a comanda o băutură.

9.Sumo – Ryogoku Kokugikan

Stadionul de Sumo Tokyo

Doar trei dintre cele șase turnee oficiale de sumo au loc în Tokyo, toate la Ryogoku Kokugikan. Sala are o capacitate de 11.000 de fani și găzduiește uneori și partide de box, dar sumo rămâne principala atracție. Scaunele Tamari, care înconjoară imediat ringul, sunt cele mai râvnite și practic imposibil de achiziționat. 

10.Muzeul Casei Populare în aer liber Nihon Minka-en

Muzeul Casa Populară în aer liber Nihon Minkaen Japonia

Aflat la 20 de minute cu trenul din centrul Tokyo, Muzeul Popular în aer liber Nihon Minka-En Japan, este situat într-o suburbie a orașului Kawasaki. Terenurile întinse găzduiesc 25 de case conservate din epoca Edo, relocate din toate colțurile rurale japoneze, cuprinzând o gamă largă de stiluri, de la ferme la case de samurai și includ un altar, o moară de apă și o scenă kabuki. Nu ratați atelierul tradițional de vopsit indigo din mijlocul parcului, care găzduiește un mic magazin unde puteți găsi totul vopsit cu indigo, de la șosete și pulovere până la batiste și măști.

11. Piața de antichități Oedo

Oedo Antique Market Tokyo

Oedo Antique Market este un târg în aer liber, care are loc de două ori pe lună lângă Gara din Tokyo. Cum în Tokyo nu există un număr mare de magazine cu articole antice sau de epocă, rezultă că acesta e locul potrivit dacă sunteți în căutarea unor articole japoneze vechi. De reținut că articolele de vânzare aflate la Oedo sunt complet unice, dar au și prețuri pe măsură. 

12.Casa Kyu Asakura

Fosta reședință Asakura Tokyo

Construită în 1919, fosta reședință a lui T. Asakura este un exemplu minunat de conservare a arhitecturii tradiționale japoneze. Pentru 100 yeni puteți să vă plimbați prin coridoarele impunătoare din lemn ale clădirii, camerele cu podea tatami și terenurile frumos îngrijite. Suginoma (camerele de cedru) din partea de vest a structurii oferă vederi de neuitat asupra grădinii japoneze, în special toamna, când arțarii prind culoare. 

13.Nakameguro

Cartierul Nakameguro Tokyo

Nakameguro este unul dintre cele mai frumoase locuri în care te poți bucura de înflorirea cireșilor în primăvară. Pe străzile fermecătoare și veți găsi cafenele și buticuri independente care oferă o alternativă relaxată la animația din oraș. Copacii Sakura îmbrățișează râul Meguro în centrul lui Nakameguro, înflorind în timp ce se aplecă peste pereții înclinați, ca un canal, care înconjoară apa.

14.Isetan

Isetan Tokyo

Isetan este cel mai faimos magazin din Tokyo, istoria sa datează din 1886, când a început ca un magazin de kimono. Această ,,Navă amiral” este întinsă pe nouă etaje, fiecare oferind ceva special. Există un accent mare pe modă, cu mărci locale japoneze așezate lângă nume internaționale. Nu ratați o vizită la minunata sală de mâncare de pe B1, care vinde o varietate de gustări și bunătăți japoneze, inclusiv cutii bento frumos pregătite pentru prânz.

15.Piața Tsukiji

Piața Tsukiji Tokyo TTD

În 2018, Tsukiji, cea mai mare piață de pește din lume, a fost închisă după 83 de ani și apoi a fost redeschisă în două părți distincte. În locația inițială sunt tarabe de mâncare stradală care servesc de la ton prăjit până la sandvișuri în chifle lipicioase cu cerneală de calmar. În Toyosu Market, puteți gusta pește proaspăt crud în baruri sushi și puteți arunca o privire asupra licitațiilor de vânzare de pește viu.

16.Omoide Yokocho

Omoide Yokocho Tokyo TTD

Omoide Yokocho din Shinjuku este o alee îngustă, plină cu aproximativ 60 de minirestaurante pline de viață, fiecare găzduind doar o mână de clienți. Chiar și la aceste mici localuri de yakitori, poți îmbrățișa conceptul japonez de omakase, în care îți lași masa în mâinile bucătarilor. Apoi stați pe spate și relaxați-vă în timp ce vi se servește un flux continuu de frigărui gustoase de pui, porc și legume.

17.New York Bar

New York Bar Park Hyatt Tokyo

New York Bar este un cocktail bar elegant și sofisticat de la etajul 52 al Park Hyatt. Acolo există există o gamă de șampanie și vinuri americane, împreună cu berea japoneză. Vederile asupra orașului strălucitor sunt fascinante noaptea. Tot acolo mai este și un bar de jazz, așa că așteptați-vă să auziți o trupă genială cântând în timp ce sorbi o băutura.

18.Monzen-Nakacho

MonzenNakacho Tokyo

Cartierul vechi Monzen-Nakacho și-a păstrat atmosfera colorată, de shitamachi (centrul orașului), încă din epoca Edo. Două atracții principale sunt în acel loc : majestuosul Altar Tomioka Hachiman și templul Fukagawa Fududo, locuri unde puteți auzi sunetele tobelor și ceremonia de foc a templului, care are loc de cinci ori pe zi. În zonă sunt cafenelele și magazinele tradiționale care vând murături, dulciuri japoneze și delicatese de odinioară precum tsukudani – bucăți de fructe de mare fierte îndelung în sos de soia și zahăr. Dar noaptea, cartierul prinde viață cu o serie de locuri de mâncare și băuturi la prețuri rezonabile.

19.Koganeyu

Deafult

Koganeyu funcționează ca un bar plin de viață și un spațiu pentru evenimente comunitare, dar principalul motiv pentru a vizita acest stabiliment vechi de 89 de ani este să vă scufundați în sento (saună) cultural. O renovare a transformat spațiul într-un sento contemporan, cu patru piscine, o saună și o baie în aer liber. Zonele de baie pentru bărbați și femei sunt separate de un perete de 2,2 metri, în timp ce o pictură murală care înfățișează Muntele Fuji se întinde pe ambele zone ca un sul. 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!